Не може да има просперираща държава без добре организирана армия, заяви

...
Не може да има просперираща държава без добре организирана армия, заяви
Коментари Харесай

Премиерът с дълбоки прозрения след видяното в Украйна

Не може да има просперираща страна без добре проведена войска, съобщи министър председателят Кирил Петков по време на визитата си в Националния боен университет (НВУ) “Васил Левски “ във Велико Търново, където през днешния ден висшето учебно заведение празнува 20 години от основаването си.

В словото си министър-председателят акцентира, че отбраната на българския народен интерес е непреходна полезност, а актуалните провокации, пред които България е изправена, потвърждават че повече от всеки път страната ни има потребност от образовани, интелигентни, почтени експерти в областта на сигурността и защитата, оповестява Darik.news.

" Преди два месеца посетих зоната на войната в Европа и осъзнах нещо доста значимо – до момента в който всяко държавно управление влага в инфраструктура, обучение, опазване на здравето, стопанска система, конкурентоспособност и видите страна, овладяна от войната – с разрушена инфраструктура, взривени мостове, жилищни здания, които горят, майки и деца на границата, бягайки от войната, осъзнавате какъв брой е значима ролята на защитата и сигурността “, сподели Кирил Петков.

По думите му не може да има просперираща страна без добре проведена войска. Не може да има учащо се младо потомство, в случай че няма сигурност. Не може да има вложения, обществена промяна и всички политики на едно държавно управление, в случай че защитата на неговата страна и сигурността не е обезпечена от армията, сподели министър председателят. Той уточни, че българското държавно управление осъзнава, че би трябвало да се влага повече в защита, само че военната техника е нищо без надарени офицери, сержанти, бойци и генерали, добави Кирил Петков.

Преди това премиерът поздрави почетния строй на висшето учебно заведение на военния плац.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР